Karaktärer till årets scenario.

Årets konventskaraktärer. Känner du igen några från tidigare konventsscenarion? Bild av Linda Nilsson.

Mellan den 30 mars och 1 april är det dags för GothCon XLII och givetvis kommer jag och Christoffer Hagström att vara där med ett arrangemang. Nytt för i år är att det inte blir ett scenario till Leviathan, utan istället en försmak från den kommande versionen av Bortom. Scenariot heter Judassjälen och presenteras på följande sätt på på GothCons hemsida:

År 2004 släpptes den mystiska och odödliga Thomas Xavier fri från sitt fängelse. Åtta år senare har han samlat sina lärjungar i en bunker och format deras själar i deras uppvaknande. De har blivit psykonauter och väckt sin inre styrka till liv. Men står verkligen alla lärjungar på Xaviers sida? I skuggorna ruvar dock fiender från Xaviers förflutna som hotar underminera allt han har strävat efter att uppnå. Är karaktärerna brickor i ett spel eller kommer de själv ta plats runt spelbordet för mer makt och insikt?

Bortom återvänder till GothCon för att visa upp en förhandstitt på den nya regelutgåvan. I scenariot står psykonauterna i fokus, vilket är karaktärer som upplevt övernaturligheter som fått deras själskraft att vakna till liv. Judassjälen fokuserar på karaktärsspelande då karaktärerna får insikt i ett av sina tidigare liv, samtidigt som de får undersöka mystiska händelser som sker i bunkern. Kan de ta reda på vem av Xaviers fiender som vill dem illa? Reglerna som används är från Bortoms kommande andra utgåva, men de som spelat första utgåvan eller Leviathan har inga problem att känna igen sig. Är du helt ny till reglerna? Då kör vi en regelgenomgång på plats.

Disclaimer: Scenariot innehåller en del kristna teman som eventuellt vara stötande för en del kristna. Vi fokuserar förstås på att leverera en respektfull upplevelse, men det är inte nödvändigtvis allas kopp te.

Första gången som vi började att arrangera något på GothCon var 2004, tre år innan Bortom officiellt existerade och då fortfarande hette In the Dark. Under fyra år höll jag en liten konventskampanj som kretsade kring den mystiske och odödlige Xaviers planer. Scenarionen var:

  • Reapercussions
  • Ghostage
  • Past Sins
  • Skärvor av Liv

Xaviers person eller agenda stod aldrig i fokus, utan istället var det planteringar om att någonting stort var på väg att ske. Tanken var att det skulle komma en femte och avslutande akt där det nådde sitt klimax. Det blev aldrig så då, men nu när det närmar sig en ny utgåva kändes det logiskt att återvända. Judassjälen utspelar sig dock många år efter de fyra första scenariona så det behövs absolut inga förhandskrav. Allt sådant finns presenterat i karaktärerna såväl som berättelsen. Alla är välkomna – och vi hoppas på att få se er!

Skulle du vara intresserad av att spelleda Judassjälen är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss på info@bortom.nu.