omslagsvartsvanJag har spenderat morgonen tillsammans med att skriva på Svart svan, nästa bok till Leviathan. Den handlar främst om skepp och resande nere i haven och jag tänkte att det vore trevligt att få lite hjälp. Dels för att avlasta mig i skrivandet, dels för att bredda infallsvinklarna. Vad jag skulle behöva lite hjälp med är följande två saker:

1) Händelser. Jag tänkte ha med ett flertal olika slumpmässiga händelser (allmänna såväl som mer unika) som berättaren kan placera in under resor i havet. Det fanns en mindre slumptabell i Fenix 1/2016, men det här är tänkt att fyllas ut med spännande möten och incidenter som kan ske under resorna. Max 150 ord per händelse.

The Fahrenheit. På karaktärernas sonar dyker plötsligt ett gigantiskt skepp upp på deras sonar och det verkar vara rätt på väg mot karaktärerna. Skeppssignalerna känns igenom som piratskeppet The Fahrenheit. Sekunderna senare försöker någon kontakta karaktärernas skepp via UBS, vilket är ett standardförfarande hos mer civiliserade pirater. Svarar karaktärerna visar det sig att The Fahrenheit behöver specialisthjälp av något slag, till exempel en läkare eller mekaniker (berättaren väljer vad som är lämpligt utifrån karaktärernas expertis). Det kan vara en möjlighet till ett sidouppdrag och kontaktknytande.

2) Platser. Jag tänkte ha med ett par olika städer och platser som karaktärerna kan besöka. Vad är det för plats och vad pågår där som gör platsen intressant att besöka? Det bör finnas med någon rad om viktiga personer och platser också som ger berättaren något att börja spinna vidare på. Exempel finns nedan. Max 1000 ord per plats.

Hope’s End är en mindre handelsstation söder om Polaris (sektor E15) och fångar upp en del handel till och från Polaris. Det har länge varit så nära Scriptura har vågat ta sig mot Polaris, vilket domineras av NES. Efter ett vinstinbringande samarbete med iVR Inc och Capshaw Commonwealth Securities kring ett hemligt projekt har de fått större ekonomiska muskler i trakten. Företaget har därför beordrat deras man på basen, Hsu Chang, att expandera verksamheten. I hemlighet har han köpt upp byggnader och lokala verksamheter, vilket gör att Scriptura nu kontrollerar merparten av basen.

Rykten har nu börjat gå att de ska göra en seriös satsning på att häva NES dominans av Polaris. När dessa rykten når Toshiko Inafune på Polaris är hon förstås inte sen på att reagera. Hon anlitar förstås ett par kapabla personer att ta sig till Hope’s End och sprida desinformation och rykten för att underminera Scripturas inflytande. När en explosionen sker en vecka senare på basen trappas konflikterna upp rejält. Scriptura är övertygade om att NES ligger bakom, medan NES tror att deras rivaler ligger bakom för att vinna sympati.

Båda företagen är helt ovetande om att det finns en tredje fraktion som gör allt för att eskalera konflikten. Det kan vara allt från mahariska infiltratörer som vill skapa kaos till en fraktion inom CCS som vill öka vapenförsäljningen. Oavsett vem som ligger bakom det är Hope’s End nu fylld av oroligheter och kaos. Nöjesbolagen är på väg att eskalera konflikten till ett krig som ingen vanlig medborgare önskar.

Viktiga personer: Hsu Chang (sansad Scripturas ledare), Ayane Miyamoto (listig NES-representant), Carter (ränksmidande gangsterboss), Maksim Karmasov (desperat ledare över hamnarbetarna), Linda Storm (maktfullkomlig byråkrat).

Viktiga platser: Hope Station (rådhuset), Scriptura Square (torget för Scripturas officiella aktiviter), Carter Bunker (nöjesinrättning under basen).

Rykten:
1) Det finns en statistisk anomalitet på Hope’s End: det kommer fler besökare till basen än vad som lämnar den, men trots det ökar inte befolkningen. Var tar alla personer vägen?
2) Det går rykten om att Linda Storm är medlem i Eye of Providence, men ingen har kunnat bevisa det. Hon själv menar att det pågår en smutskastningskampanj gentemot henne.
3) Scripturas hemliga samarbete med iVR Inc och Capshaw Commonwealth sägs vara ett massförstörelsevapen. Scriptura är nu involverade i förhandlingar med Nevadas Davies på Polaris för att få hans hjälp mot NES. Om Nevada inte ger dem sin hjälp hotar de med att använda vapnet mot Polaris.

Verkar något av det intressant får ni gärna skriva ihop något och mejla mig på info@bortom.nu. Jag har ingen skarp dödslinje för tillfället eftersom jag är så tidig i arbetet med Svart svan, men all hjälp är uppskattad.