omslag_levssSå är Skuggstaten officiellt släppt. Det är en storslagen berättelse som utspelar sig under ett turbulent år som kommer att sätta spår i framtiden.

En februarimorgon 2050 förvandlades Mellanöstern till en radioaktiv zon. FN-länderna visade sig maktlösa och käbblade internt. Istället bildades en allians mellan Kina, Ryssland och Storbritannien som satte ihop en grupp av vitt skilda personligheter men med ett gemensamt mål: att ta reda på vilka som låg bakom terrordådet och att stoppa dem en gång för alla. Det var nu som de ikoniska hjältarna skapades. Är du redo att bli en av dem?

Följ de åtta ikoniska hjältarnas resa och se hur de under resans gång stöter på mystiska individer, actionfyllda situationer och saker som inte riktigt går att förklara. Låter det spännade? Ja, så klart. Men för er som ännu inte riktigt är övertygade att skaffa boken kanske det behövs lite mer övertalning?

För dig som är rollspelare

  • Skuggstaten är ett omfattande äventyr med färdiga karaktärer som underlättar för spelgrupper som inte kan spela reguljärt. Använd de färdiga karaktärerna och sätt igång direkt, eller i alla fall så fort som berättaren läst igenom berättelsen.
  • Skuggstaten är nästintill unik på den svenska marknaden då det erbjuder en crossover mellan två rollspel (Bortom: Lögnens slöja och Leviathan). Du kan använda berättelsen tillsammans med valfritt av de två spelsystemen.
  • Skuggstaten beskrevs av spelare på GothCon XXXVII (där berättelsen speltestades) som ”de färdiga karaktärerna var samtliga intressanta, komplexa, trovärdiga och sexiga. Scenariot var skitspännande och välgjort” och ”Ett i vanlig ordning mycket välförberett scifiäventyr av Robert Jonsson. Välskrivna och komplexa rollpersoner som hade bra och intressanta kopplingar som underlättade inlevelse och utlevelse”.

För dig som spelar Leviathan

  • Det sägs att historien skrivs av vinnarna. I Skuggstaten får du veta den osminkade sanningen om terrorns år och Skuggstaten. Inte den finputsade PR-materialet som GEMA fått in i Leviathan.
  • Bekanta dig med de ikoniska hjältarna och deras historia och spelvärden närmare. Hur var de legendariska hjältarna som riktiga människor?
  • Få insikt om kommande händelser i Leviathan. Under berättelsens gång planteras flera ledtrådar till vad som ska sker i böckerna Svart svan, Ljusbringarna och Exodus.

För dig som spelar Bortom

  • Få konkreta tips på hur du kan använda Skuggstaten (och andra berättelser) tillsammans med Bortom: Lögnens slöja. Du får även riktlinjer för att konvertera Bortom-karaktärer till Leviathan.
  • Gillar du Bortom och de berättelser som hittills släppts? I så fall ska du veta att Skuggstaten följer upp trådar från böckerna Kolonnerna, Anakronismer och Noas sista drag. Det finns även en del frön planterade ifrån kommande böcker till Bortom.
  • Skuggstaten är epilogen till händelserna i Bortom. Här får du insikt i hur en del händelser utvecklade sig, till exempel hur konflikten mellan Faith och Orden eskalerade. För den som vill veta mer om historierna i Bortom: Lögnens slöja är Skuggstaten ett måste!

Ja, ge mig! Var finner jag boken?

Du kan be din lokala spelbutik att ta in den. Det gillar vi! Vet de att du vill ha boken så gynnar det oss på MylingSpel. Annars kan du förstås även beställa den via MylingSpels onlinebutik.