Årets GothCon-arrangemang heter Villovägar och är en berättelse till Leviathan. Det har varit ett populärt arrangemang och i år har vi fler lag anmälda än på många år. Det innebär dock att vi nu söker efter fler spelledare till GothCon med både sonar och ekolod. Så här presenteras Villovägar i konventsfoldern:

Ända sedan exilen ned i havet har livet varit hårt. De flesta kämpar hårt för att överleva och det gäller även besättningen ombord skeppet Zunestro. De söker ständigt nya uppdrag för att hålla både skeppet och sig själva flytande. Besättningsmedlemmarna bestämmer vilka uppdrag de tar och hur de löser dessa. Allt sker på deras villkor, åtminstone så länge besättningen inte har saker att gnälla över.

Villovägar är ett scenario till Leviathan där spelarna väljer vilka uppdrag som deras skepp ska ta sig an. De måste manövrera sig igenom snåriga relationer samtidigt som de tvingas ta sig an olika dilemman som uppstår under resans gång.

Du måste inte vara insatt regler eller världen, utan det hjälper vi till med. Det viktiga är snarare att du som spelledare är bekväm med att improvisera då det i år är ett rätt öppet upplägg. Tanken är att ge spelledaren en stor frihet att skapa en intressant och relativt egen upplevelse för lagen.

Är du intresserad att spelleda skicka ett mejl till info@bortom.nu eller svara på denna post. Har du möjlighet att sprida budskapet är det också djupt uppskattat. Om du själv inte har möjlighet att spelleda, kanske någon av dina bekanta har det? All hjälp är djupt uppskattad.