Förra året lanserades Leviathan på GothCon efter en lyckad crowdfunding. Faktum var att den gick så bra att två extra böcker, Polaris och Jericho, utlovades. Samtidigt hade jag Skuggstaten hyfsat färdigskriven så planen var att slutföra åtminstone tre stycken böcker under året. Så blev dock inte fallet. Jag underskattade hur hårt arbetet med Leviathan var för mig och jag var helt utbränd efter lanseringen. Det tog tog på mina krafter mer än jag trodde och det gick lång tid innan jag återhämtade mig.

skuggstaten_previewTillsammans med en omdisponerad vardag med nytt jobb blev tiden ännu mer knapphändig, men under november slutförde jag layouten av Skuggstaten och skickade den till MylingSpel. Den ligger med andra ord redo i pipelinen när Tina Engström får tid. Det pågår mycket just nu på företaget, till exempel rollspelet Starchallenge, men jag hoppas att den ska komma ut relativt snart. Har vi tur sker det till och med januari.

Nu när det nya året är här har arbetet intensifierats med nästa bok: Polaris. Jag har en lång speltestkampanj i staden där spelgruppen under december avslutade den medföljande berättelsen Ikonens skugga. Nu kan arbetet med att fylla igen de luckorna som finns och jag räknar med att ha ett färdigt manus klart under januari. Därefter får det vila en stund, medan jag vänder min uppmärksamhet till alla andra anteckningar som jag har om staden. De ska sammanfattas, skrivas ned och bearbetas. Jag vågar dock inte säga exakt när det förväntas vara klart eftersom jag missade förra deadlinen.

Däremot tänkte jag visa upp en bild från Polaris. Jag gav den nya illustratören Henrik Rosenborg i uppgift att ge liv åt en del av Park Sova, en av Överstadens vackra parker. Han fastnade för en idé med en hologrampanda och satte i gång. Nedan syns resultatet av hur en mörk kväll i Park Sova kan te sig. Kanske bäst att oinbjudna gäster håller sig undan, för vem vet vad hologram är kapabla att göra egentligen?

polarispanda