Orden kom i kontakt med Guds öga för första gången i slutet av 1880-talet. Det skedde då de avbröt en kättersk ritual som utfördes av en man som hette Tom Banks. Den rubin som Tom hade i sin ägo fann de myter om i sina arkiv. Det var en artefakt som Gud lämnat efter sig på jorden. De med rätt tro skulle bli stärkta av den, medan andra skulle ledas till undergång.

Tom hade endast en liten del av ögat. Genom åren hade den splittrats i tretton mindre delar och Orden är övertygade att de nu måste finna alla. Först då de är förenade kan Orden få Guds välsignelse och stärkas i kampen mot ondskan. Under åren har Orden funnit de flesta delarna, den senaste under 1988, och har nu bara en enda rubin kvar att finna. Det är där karaktärerna kommer in. De har nu, under 2006, fått reda på att den sista rubinen befinner sig på en militärbas i Area 51. Det hänger nu på karaktärerna, några av Ordens mest pålitliga män, att ta sig in där och finna den.

Handling

Karaktärerna samlas av sin överordnade, biskop Volker Krauss. Han förklarar läget som det presenteras i bakgrunden och säger att de ska leda operationen för att återbörda den sista av rubinerna. Säkerheten på basen är hög men lyckligtvis har Orden en man på insidan. Mannen är Captain Avery Hawkes, en av soldaterna på basen. Han kommer att se till att de får en täckmantel som tjänstgörande soldater på den hemliga basen. Hawkes har försett dem med en vattentät bakgrund och kommer briefa dem närmare på plats.

Karaktärerna färdas med helikopter ut till öknen i närheten av Area 51 nattetid och får order att vänta där tills Hawkes dyker upp. Det visar sig dock att natten blir till dag och han syns fortfarande inte till. Inte förrän under nästa natt kommer Hawkes med sin militärjeep då han blivit försenad av en oväntad militärdrill. Hawkes ursäktar sig snabbt och säger att det på sistone varit ett par oväntade övningar. Colonel Hayes verkar förbereda sig inför någonting men det är oklart vad. Olyckligtvis betyder det att säkerheten har höjts och den enda möjligheten att komma åt Guds öga är att värvas till vaktstyrkan för den avspärrade avdelningen, vilken Hawkes saknar tillgång till.

Karaktärerna anländer med Hawkes till Area 51 där de tilldelas sina sängar. Nästa morgon sätter deras nya liv igång. De ägnar dagen åt militärtjänstgöring, vilket är ett utmärkt tillfälle att lära känna sin omgivning och de andra som de tjänstgör med. Rykten som man kan snappa upp är att Colonel Hayes börjat uppträda annorlunda. Förr umgicks han regelbundet med sina män men tillbringar nu den mesta tiden inne på den avspärrade avdelningen. Rykten går även att Hayes inte är särskilt nöjd med vakterna, utan många nya militärer har tagits hit.

Karaktärerna är med andra ord inte ensamma om att vara nya på basen. Försöker karaktärerna finna personal som tidigare varit vakter på den avspärrade avdelningen inser de att det inte finns några. Koncensus verkar vara att man efter vakttjänsten förflyttas till en annan bas.
Låt karaktärerna känna på miljön och rutinerna. Vill de försöka ta sig in på den avspärrade avdelningen är det svårt, men inte omöjligt. Uppfinningsrika och kunniga karaktärer verkar alltid ha en idé som är galen nog att fungera. Annars förflyter karaktärernas liv enligt de militära rutinerna på basen.

En natt då karaktärerna sover i sina sängar väcks de av ett skrik som ekar genom hela basen. Karaktärerna är inte de enda som hör det, men troligen de enda som undersöker saken. Det är förbjudet att lämna logementet under nattetid. Ljuden visar sig komma från den avspärrade avdelningen och de kan också se ett starkt ljussken där inifrån. Plötsligt hörs även skottlossning inifrån avdelningen, vilket får ljuset att falna och skriket att tystna. Skotten hörs endast i närheten av dörren, vilket gör att de andra militärerna inte hör det.

Morgonen efteråt är samtalsämnet vad ljuden egentligen var. Under diskussionerna nämns rykten om experiment på infångade utomjordingar. Framåt lunchtid kommer karaktärerna att kallas till Colonel Hayes kontor där de får möta översten. Han säger sig ha hört mycket gott om dem från Captain Hawkes och att han därför valt att förflytta dem till säkerhetsstyrkan.

Karaktärerna får plocka ihop sin utrustning och släpps sedan in på den avspärrade avdelningen. De får sina nya rum och informeras sedan om sitt schema. De är en av två vaktgrupper och deras uppgift är att ta vaktskiftet under natten, medan den andra styrkan får dagskiftet. På avdelningen finns det även en grupp vetenskapsmän som vanligtvis arbetar dagtid.

När kvällen kommer får karaktärerna påbörja sin tjänstgöring på den avspärrade avdelningen. Om du vill kan karaktärerna haft en del samtal med vetenskapsmännen innan de går på skiftet. På så sätt kan de känna till lite om arbetet som forskare och annan personal, och då i synnerhet den unga Serena Gillendorf. Hon verkar aningen mer skärrad över den föregående nattens händelser. Även om hon inte är säker på vad det var som skedde tror hon att det var en av deras försöksobjekt (vilket, om hon pressas, säger är en gorilla) som bröt sig ut från sin bur. Karaktärerna har fått sett att det finns heltäckande metallburar i flera av laboratorierna. Att en sådan skulle ha förstörts verkar föga troligt dock. I alla fall för en vanlig gorilla.

Schemat karaktärerna fått rullar på under de kommande dygnen. Först måste karaktärerna lokalisera rubinen och sedan finna ett sätt att stjäla den. Den svarta rubinen visar sig vara rätt synlig då den finns monterad på en stålkonstruktion i ett av laboratorierna som de bevakar. Den enda synbara säkerheten är att rubinen finns i en monter av skottsäkert glas. Säkerheten till rummet är ett mindre problem eftersom karaktärerna är vakter. Har de däremot tagit sig in hit själv behöver de ta itu med både vakter och videokameror. Är karaktärerna ovilliga att försöka stjäla rubinen på grund av att de är överdrivet försiktiga kan berättaren använda dig av tvisten för att ge dem ett bra läge.

Då karaktärerna väl fått tag i rubinen gäller det att ta sig ut. Det är ett rätt harmlöst företag om stölden sker diskret, annars blir de tvungen att skjuta sig ut ur en militärbas. Oavsett vilket sätt de tar sig ut ur Area 51 på så har de en mtesplats att bege sig till. Där plockas de upp med helikopter och förs så småningom till en av Ordens hemliga baser i Europa. Det visar sig vara ett gammalt munkkloster i bergskedjan Pyrenéerna.
Väl där möts de av kardinal Enrique Vatarez. Det är en stor ära att få möta en kardinal, men det är han som visar sig vara ödmjuk att få träffa karaktärerna. Enrique gratulerar dem till ett väl utfört uppdrag och erbjuder dem en plats att vila upp på då han förbereder ritualen för att sätta samman rubinerna till Guds öga. Han lovar att kalla på dem då ritualen påbörjas så att de får vara med om ritualen då Guds öga öppnas.

Under tiden förberedelserna utförs får de möjlighet att vila och fräscha till sig innan de slutligen kallas ned till klostrets källare. Under ceremoniella omständigheter förenar Enrique rubinerna till en stor svart rubin. Efter många, långa år har de förs äntligen de svarta rubinerna samman igen. Frågan är bara vad som kommer att ske när de slutligen är ett igen.

Tvister

Bakom de stora celldörrar som återfinns i vissa av Area 51:s laboratorier finns fängelser för demonbesatta människor och någon enstaka demon. Den amerikanska militären använder dessa för olika former av experiment. Vad samtliga försökspersoner har gemensamt är att ingen av dem är särskilt kraftfull. I alla fall på egen hand. Släpps samtliga fria kommer det snabbt bli riktigt farligt på den avspärrade avdelningen.
Ett alternativ en sadistisk berättare kan använda sig av är att låta burarna öppnas i samma stund som då karaktärerna lägger beslag på rubinen. Då gäller det inte bara att ta sig ut ur komplexet, utan överleva kaoset som släpps lös.

Även slutet är öppet för olika tolkningar. Vad är den svarta rubinen egentligen? Vad är dess sanna krafter? Är det en portal till en annan värld? Är det ett fängelse för ett ondskefullt väsen som väntar på att släppas fri? Eller är det verkligen Guds öga som kommer skänka karaktärerna himmelsk välsignelse?