MylingSpel har varit väldigt aktiva på sista tiden. De har flera tävlingar, en pågående julrea och ett projekt där Tina Engtröms vill finansiera amatörkonstnärer. Kolla in de olika sakerna närmare nedan.

Tävlingar

Eftersom MylingSpel har fått över 100 likes på Facebook har de som utlovat bestämt sig för att anordna ett par tävlingar. Det finns ett brett spektrum av tävlingar och du borde utan problem hitta något som passar dig. Fina priser utlovas!

Tävling #1: Utlottning av det sista exemplaret av I skuggan av La Fronde plus ett exemplar av En Garde! II. Tävlingen går helt enkelt ut på att du gillar MylingSpel redan och skriver i tävlingstråden att du vill vinna, så lottas en vinnare ut den 25 november. Mer detaljer finns här.

Tävling #2: Målartävling. Måla en bild till Bortom, Leviathan eller En Garde! Vinnaren vinner en tavla (professionell canvasutskrift) av en av MylingSpels produktomslag (som de har tillgång till). Tvåan och trean vinner varsitt signerat exemplar av en av deras fyra rollspel (Bortom, Leka med elden, En Garde! III eller Pirater!). De som håller sig till de stilar som används i spelen har större chans att vinna. Mer detaljer finns här.

Tävling #3: Fototävling. Ta ett foto med skräcktema eller 1600-/1700-talstema. Vinnaren vinner ett signerat ex av Bortom eller Pirater! med tillbehör och småplock för ett värde av ungefär 200:-. Tvåan och trean vinner tre valfria PDF:er var ur deras sortiment (se deras butik). Mer detaljer finns här.

Tävling #4: Skrivartävling. Detta är en skrivartävling. Skriv en artikel, en äventyrsplats eller ett äventyr till antingen Bortom eller En Garde! III/Pirater!. Texten måste vara på minst 5 000 tecken och max 200 000 tecken. Äventyr och texter som är upplagda som officiellt material har större chans att vinna. Vinnaren vinner det signerade visningsexemplaret av lyxutgåvan av En Garde! III (den röda) plus spelledarskärmen och ett signerat exemplar av Pirater!. Tvåan vinner antingen ett signerat ex av lyxutgåvan av Skepp! (fjärde av totalt sex ex) i box med promokort, tärningspåse och tennfigurer, eller ett komplett Bortom-paket med tärningar, rollformulär och ett specialgjort häfte med Julefrid. Trean vinner antingen ett komplett Bortom-paket eller En Garde! III med spelledarskärm och Väsen i färg. Alla tio bästa bidrag får en PDF-version av både Bortom och En Garde! III. Mer detaljer finns här. 

Julrea

Just nu har MylingSpel även en rea på sin hemsida där du kan köpa Bortom: Lögnens slöja och En Garde! till förmånliga priser. Du hittar julrean här.

Hjälp Tina finansiera amatörkonstnärer

Tina Engström har dragit i gång ett projekt på FundedByMe, där bland annat både Tinas Skepp! och Åsa Roos Nyckelringsrollspelet finansierades via. Så här beskrivs projektet på FundedByMe:s sajt:

Detta projekt är ett försök att få in pengar till att betala för en eller flera amatörkonstnärers tjänster. Allt som Tina får in som blir över efter tackpresenter kommer med andra ord att gå till oftast fattiga och okända, men talangfulla, illustratörer. Det handlar ofta om arbetslösa eller studenter som behöver få in lite extra. Inhyrda illustratörers bilder kommer att användas till rollspelsprodukter som Tina konstruerar på hobbybasis och ger till företaget MylingSpel. Produkterna ifråga kommer sedan att säljas i ett fåtal hobbybutiker i Sverige.

Orsaken till att hjälp behövs är dels att det inte finns pengar att tjäna på att göra denna typ av produkt. Med lite tur går det plus minus noll, men bara om illustrationerna inte kostar något. Det är inte alltid rättvist mot illustratörerna, trots att de får erfarenhet och blir publicerade. Lyckas detta projekt kan Tina för en gångs skull betala dem en del för arbetet som de lägger ner. Även om det kanske inte blir marknadsmässiga blir det i varje fall något.

Orsaken till att Tina inte kan betala ur egen ficka är att hon är förtidspensionerad på grund av bindvävssjukdomen EDS och lever på begränsade ekonomiska tillgångar. Då Tina själv är konstnär kan hon måla mycket själv, men samma sjukdom gör att hon inte klarar att måla så mycket som behövs.

Som tack för stödet kan ni få ett stort tack, alternativt en av Tinas egna tavlor hemskickade till dörren. Läggs tillräckligt mycket kan ni även få de produkter som bilderna som betalas med detta projekt finns med i. För att se vad Tina har målat de senaste sex åren kan ni gå till denna adress: http://asynja.deviantart.com/gallery