Tina Engström på MylingSpel är inte bara en skicklig illustratör och hängiven rollspelsskribent, utan hon är även en ständig idéspruta. Efter Åsa Roos lyckade crowdfunding för sitt nyckelringrollspel bestämde sig Tina för att testa samma sak för boken Skepp! Innan vi går närmare in på Skepp! kan det vara på sin plats att tala om crowdfunding. Har ni hört talas om Kickstarter så vet ni vad crowdfunding är. För er andra kan det bäst beskrivas att folk sponsrar ett projekt de vill se producerat med X antal kronor. Når projektet det satta målet produceras det, annars får man pengarna tillbaka.Som om inte det vore nog finns det olika nivåer av sponsring så ju mer man sponsrar desto mer bonusföremål får man. I Skepp! kan du få allt från ett hedersomnämnande och specialtärningar till en av Tinas mästerliga tavlor.

Så vad är Skepp! då? Det är en bok som innehåller beskrivningar av olika fartyg med tillhörande skeppssilhuetter, tillsammans med regler över hur man hanterar sjöslag. Boken kommer att produceras oavsett vad sponsringen blir. Projektet handlar istället om den medföljande kortleken som inte bara kommer vara vacker att titta på, utan även kommer underlätta skeppstriderna rejält. Det finurliga med projektet är att även om den främst är riktad till En Garde! och Pirater! så är reglerna tillräckligt generella för att användas till andra rollspel, såsom Götterdämmerung eller Eon. Till och med i Bortom: Lögnens slöja, om man nu spelar det i en historisk tidsperiod. Vill du veta ännu mer om projektet? Läs vidare här!

Så vill du få in lite härliga sjöstrider i ditt rollspelande, tillsammans med en lyxig produkt? Passa på att stötta Skepp! innan den sista juni. Du gör det här! (Och går det här riktigt igenom kan det bli tal om något liknande till kommande MylingSpels projekt, som Leviathan, så det är ju förstås ett skäl att stödja projektet.)