Efter att medverkat i ett par olika podcasts (bland annat Thom Kiralys Märklighetstroget), bevittnat ytterligare en svensk rollspelspodcast födas (välkommen Nordnordost!) och fått tag i en villig person att medverka (John A. Jonsson, som hjälpte till att författa Kolonnerna) kände jag mig redo för ett nytt blev det äntligen dags för ett nytt avsnitt. Du finner det här.

(Missade du pilotavsnittet laddar du ned det här.)

Det var första gången jag prövade på att göra en inspelning via Skype och först trodde jag att inspelningen mer eller mindre var oanvändbart. Johns röst hördes enbart i det högra fältet, medan mitt bara hördes i det vänstra. Att lyssna på en nästan 50 minuter lång podcast så var i stort sett omöjligt, så jag gick och grät ut hos min gamla vän, Tobias Jensen. Han driver sin egen podcast Spelklassiker: Musik och med över 100 avsnitt under bältet borde han ha några förslag på hur det kunde åtgärdas. Och så var fallet – han löste problemet och så fick avsnitt nummer två ett lyckligt slut.

Hoppas jag. Vi får se vad ni tycker. Till skillnad från både Märklighetstroget och Nordnordost är Bortom: Bortom betydligt mer fokuserad på ett spel. Kanske för att jag gärna ser denna podcast lite av ett kommentatorspår till en DVD där information om saker delas med av. Tyck dock gärna till om avsnittet, för er feedback gör ju den bättre!

(PS. En iTunes-feed ska upp nu när jag klarat av avsnitt två, men jag får återkomma med information om när så sker.)

Hemsidor som omnämns i programmet:

Icarus Dream: Johns egen rollspelshemsida.

Kampanj: Hemsidan som John var inspirerad av.

Musik

Intro & outro (Stefan Hedengren)

Emmith (Arvid Kongstad) – temat till Kolonnerna.

Distorted Reflection (Arvid Kongstad) – Jordy Chases tema.