Om ni tycker att bloggen varit dåligt uppdaterad under den här månaden så har ni helt rätt. I början av månaden hade jag fullt upp med att avsluta min masteruppsats. När den äntligen var klar tog jag lite tid att andas ut, sen var tanken att det skulle arbetas mer effektivt med Bortom. Så vad hände? En helvetisk värmebölja tog vid och slog ut mig totalt. Igår natt var första gången som jag kunde njuta av sömnen och inte svettas som en gris. Det har gjort att bloggen fått lida.

Undrar ni vad som hänt med wikin In the Dark är historien tråkig men enkel. Den har systematiskt spammats sönder och jag har fått sitta och rensa ut spam manuellt. Det tar visserligen inte så lång tid, men det tär ändå på en. Att ständigt övervaka och uppdatera systemet för att stänga igen säkerhetshål är inte riktigt min starka gebit (överhuvudtaget är allt som rör databaser något jag borde hålla mig undan).

Det har i alla fall fått mig att stänga ned sidan temporärt. All information är dock sparad och kommer att komma upp igen, fast i en något modifierad form på en statisk sida istället. Tanken är sedan att den ska uppdateras med artiklar allt eftersom istället. Ny layout är under arbete och jag väntar på ett designförslag från Mikael ”krank” Bergström. När det är klart kommer jag hamra ut sidans kod från den och lägga upp sajten igen. Det kommer fortfarande gå att bidra, även om det blir i något förändrad form. Förhoppningsvis är den uppe igen under augusti. Förutsatt att värmeböljan inte återkommer däckar mig igen förstås.