detblaablodetArbetet med årets nästa konventsberättelse, Det blåa blodet, har tagit ett stort steg framåt. Först och främst har jag slutfört beskrivningen av de fyra karaktärerna och skickat iväg dem för korrektur samtidigt som Daniel Thollin slutfört illustrationerna på karaktärerna. Du finner dem intill texten.

Överst från vänster finner ni den framgångsrika avdelningschefen från advokatfirman Heartstone & Winter: Jason Capshaw.  Till höger om honom återfinns en av Faiths mest luttrade och framgångsrika agenter: Jordy Chase. Båda karaktärerna har dykt upp i tidigare berättelser (Den fjärde kolonnen och Den femte kolonnen).

Nya bekantskaper är de på undre raden. Till vänster finns Dr. Sebastian Cox, ägaren av företaget Alpha et Omega Industries. Till vänster finns den enkla franciskanbrodern John Bonaventura.

Samtliga karaktärer har kommit till det isolerade riket Illyria för att möta med dess monark Bashkim. För er som spelade Det illyriska blodet på GothCon är det fullt möjligt att ni redan stött på dessa karaktärer. I sådant fall har ni en aning om deras öden, men i Det blåa blodet får ni reda på vad som verkligen skedde på monarkens slott då den illyriska epidemin bröt ut i riket.