Den svenska rollspelsmarknaden har aldrig varit en lukrativ bransch, med möjligt undantag utav början på 90-talet. Trots det har försäljningen av rollspel i år varit betydligt lägre än tidigare år enligt mina källor. Egentligen är det bara två rollspel som kan sägas ha sålt bra här i Sverige och båda var rejält hyjpade och grafiskt påkostade.

Men för övriga rollspel? Ja, där har försäljningen tydligen varit blygsam som bäst, en katastrof i andra fall. Den låga försäljningen är givetvis någonting som påverkar Bortom.

Troligen kommer Visioner och fantasier inte att komma ut i år på grund av det. Det är en så tråkig sak som en ekonomisk fråga. Mer pengar måste komma in i företaget, vilket helt enkelt betyder att Bortom måste sälja ännu bättre än det gjort. Så för er som inte köpt det ännu, gör det! Tjata i era spelbutiker att ta hem det. För er som faktiskt har köpt det, se gärna till att rekommendera det till vänner och bekanta. Är någon intresserad av att börja med rollspel? Se till att personen ifråga köper Bortom.

Givetvis finns alternativet att jag på egen hand får fram pengar och på så sätt finansierar ett tryck av Visioner och fantasier. Det betyder dock att det krävs pengar som jag inte har nu. Men om företag som Sony, Microsoft eller MacDonalds läser det här så är jag öppen för grym produktplacering i modulen. 😉

Hur påverkar det här Visioner och fantasier? (Ja, inte produktplaceringen, utan att uppskjutet av släppet.) Troligen gör det boken ännu bättre. Den har nämligen svält en hel del i sitt omfång och mer idéer har arbetats in i den. Det har gjort att jag helt fått stryka kapitlet om Skärselden, vilket med stor sannolikhet kommer att släppas på något sätt innan Visioner och fantasier.

Den här posten är inte tänkt att vara så fasansfullt deprimerande och dramatisk som rubriken ger sken av. Sommaren är traditionellt inte en tidsperiod där rollspelen blommar (det finns någon form av vansinne i samhället att man ska vara ute då solen skiner… 😉 ), så förhoppningsvis får marknaden en rejäl rivstart under hösten så  försäljningen kommer i gång igen. Håll tummarna!