Först CalCon, sedan GothCon… Och nu Lincon? Ibland går det snabbt. Jag fick en förfrågan från Mindless Gaming om det var möjligt att ha ett Bortom-arrangemang på Lincon. Det här var dagen innan deadlinen och jag fick sa åt dem att jag skulle tänka på det tills kvällen för att se vad mitt schema tillät. Efter gått igenom min tid och sett över vad som möjligen skulle kunna arrangeras så stod det klart att… Det skulle bli väldigt stressigt, men genomförbart. För övrigt kommer det bli mitt första Lincon-besök. Vi får se hur det står sig mot GothCon. 😉


Min största oro var om jag skulle hinna skriva en berättelse till Lincon, vilket jag kände jag skulle vilja om jag nu skulle bege mig dit. Det visade sig finnas en berättelse som var halvt färdigskriven och som skulle fungera, nämligen Kräftfeber. Berättelsen är redan speltestad en gång (som jag tidigare rapporterat om) och jag har klart vilka finjusteringar och redigeringar som behövs göras för att skapa en djupare stämning där.

Att skapa medföljande karaktärer kommer även det bidra till att få till en tätare stämning. Jag kommer dock i desigstadiet nu ta till hänsyn att Kräftfeber enkelt ska kunna spelas av vanliga spelgrupper också, alltså de utanför konventet. Det gör att de medföljande karaktärerna finns kvar i berättelsen även när den kommer upp på nätet, men kan då istället användas som berättarpersoner för att påverka handlingen. Det blir mycket att tänka på och sy ihop, men jag är optimistisk till att det ska gå. 😀