…i alla fall om man ska tro på recensionen som återfinns i senaste numret av speltidningen Fenix. Bortom: Lögnens slöja recenseras nämligen där och får sammanlagt betyget 14 av 20 (6 i intryck och 8 i innehåll). Det kan jämföras mot skräckrollspelet Noctums andra version som endast fick 12 av 20.


Åsa Roos, som recenserar, främsta kritik mot rollspelet är omslaget och vissa illustrationer och att spelet på sina sällen känns stereotypt. Det positiva är ”att det fokuserar så bra på spelupplevelsen och vad rollspel handlar om”, utöver att det inkluderar allt som behövs för att spela. Vidare ger Roos en eloge för korrekturläsningen och tycker det är ett utmärkt spel för nybörjare.

Med andra  ord, det prickar in vad jag hade för ambitioner med spelet. Att skapa ett grundläggande regelsystem för många olika sorters skräck som skulle kunna användas av nybörjare. Det är troligen också ett av skälen till varför spelet kan kännas stereotypt, eftersom det är lättare för en nybörjare att visualisera sig det. Det är alltid lättare om man nischar spelet att få det kännas unikt.

I övrigt finner du Magruder-konspirationen i tidningen, en artikel till Bortom som berör en konspiration i staden San Sebastian. Det är ett berättelsefrö som du kan använda som uppslag till en berättelse i väntan på nästa akt till Nattljus.