Bortom: Lögnens slöja - OmslagI torsdags fick jag ett telefonsamtal från Daniel Olsson på Mindless Gaming (känd som trolle på forumet) om att de fått in boken och att de var nöjda med resultatet av trycket. Det gjorde mig givetvis nyfiken som sjutton hur slutresultatet blev. För första gången i mitt liv ångrade jag att jag inte bodde i Kalmar. Daniel lovade i alla fall att skicka över ett exemplar så jag skulle få det på fredagen. Givetvis strulade posten till det och jag fick det inte förrän i dag. Men det var väl värt väntan…

Ett troligt första intrycket är att boken känns väldigt tunn. Den är på 112 sidor vilket är tunnt om man jämför mot rollspel som satsar på att vara väldigt detaljerade. En Garde! har till exempel 320 sidor och Noir 357 sidor. Jag har förskt vara mindre heltäckande och istället satsa på att ge en bra grund att starta med. Sedan är Bortom väldigt enkelt regelmässigt – endast 19 sidor av de 112 är tillägnat regler.

Boken är i hårdpärm och Tomas Arferts omslag lystrar verkligen fint i trycket. Det blanka papperet innanför pärmarna tjänar väl till att lyfta spelets illustrationer. Boken känns för mig i alla fall väldigt lyxig, men vi får se vad andra tycker. Jag vet att jag är väldigt hemmablind nu när jag sitter här med sju års arbete i mina händer och sprudlar av lycka och glädje.

Ironiskt nog så har jag inte ens de vanliga känslorna som man brukar få efter man slutfört något, nämligen ett behov att ändra någonting. Jag kan inte komma på några direkta detaljer som jag vill förändra i det här läget. Faktiskt. Jag hade förväntat mig det men icke sa nicke. Vi får väl se då spelet recenseras hur fallet blir.

Det ska bli väldigt intressant att se vad andra har att säga om det. Ser fram då det finns att köpa ute i butikerna. På sin hemsida har SF-Bokhandeln i alla fall information om boken uppe, om än inte helt uppdaterad. På Rollspel.nu har Daniel också sagt att Bortom: Lögnens slöja troligen finnas tillgängligt från och med onsdag den 5 december på SF-Bokhandeln i Stockholm.

Det är svårt att beskriva den känsla som uppstår då jag håller slutresultatet i mina händer. Sju års arbete har slutligen gett frukt. Det är en känsla av glädje och sorg, stolthet och förväntan. En dröm är uppfylld och nu börjar en annan. Att bygga vidare och etablera Bortom: Lögnens slöja på en bredare front.

Första ledet i det är att se till att det gamla materialet redigeras till nytt format. Jag har tidigare berättat om arbetet med Noas sista drag går framåt. Marie är i stort sett klart med de första 100 sidorna. Härnäst har hon Appendix A att ge sig på, vilket betyder att jag måste slutföra korrigeringarna i de övriga appendixen.

Därefter fick jag förfrågan av Mindless Gaming om jag inte kunde se till att det fanns en berättelse till nästa års CalCon. Visst sa jag och började fundera på hur jag kunde få ihop det med konventets tema: ”Den nya tiden”. Efter ett visst grubblande så insåg jag att det enklaste vore att uppdatera och skriva till material för Tårarnas bägare (tidigare känd som The Tears She Cries…). Det innebär också att det redigeras omgående och efter konventet (24 februari, 2008) släpps det online.

Sedan fick jag i uppgift att skriva en artikel rörande konspirationer till Bortom för speltidningen Fenix. Tankearbetet med den har påbörjats. Vad vill ni egentligen se för någon form? En beskriven konspiration och hur den kan användas i spelet? Vad för sorts konspirationsberättelser som går att ordna? Tyck till på forumet! (Men se till att göra det snart för jag börjar snart skriva på artikeln.)

I övrigt har jag lagt in de taggar som inte följde med i konverteringen. Nu är taggmolnet aktuellt. Du använder det för att enkelt finna poster rörande de olika ämnen som syns. Ju större det är, desto mer poster finns det.