För några minuter sedan gjorde jag den sista redigeringen på manuset för Bortom: Lögnens slöja och har nu skickat iväg det till Mindless Gaming. I och med det är textarbetet klart och stafettpinnen vilar nu tryggt i förlagets händer.

Textmässigt i alla fall. Det finns nämligen fortfarande en del saker för min del att färdigställa. Vad är då kvar? Först och främst är det karaktärsbladet som behövs göras. Det som andra rollspel (i lätt byråkratiskt anda) kallar för rollformulär. Förutom det ska även ett berättarblad skapas i syfte att underlätta under spelomgången för berättaren. Karaktärsbladet är i princip redan klart i digital form, medan berättarbladet bara existerar på vanligt papper.

Därefter är det bilderna som väntar på att färdigställas. Mina två illustratörer, Reine Rosenberg och Christoffer Saar, ligger dock bra till tidsmässigt – över 20 illustrationer har redan levererats. Dessutom har Reine endast en bild kvar innan han påbörjar arbetet med omslaget. Jag kan knappt vänta på det…

Mindless Gaming kommer påbörja korrekturläsning och sättning. Layouten verkar Tina Engström stå för och efter att ha diskuterat med henne om möjligheterna känner jag mig mycket väl till mods. Äntligen får spelet den layout som den förtjänar!

Det är på gång!