Dieges åsyftar den värld en berättelse utspelar sig i och med diegetiska sajter menas sajter som finns i Bortoms värld. En karaktär i rollspelet kan med andra ord besöka sajten i spelet.

Symbolen finns bara på sajtens startsida och inte någonstans i övrigt på sajten. Det för att indikera att den tillhör Bortom och för att förtydliga att det är en fiktiv sajt. Alla sådana bilder leder tillbaka till den sida.

Vad finns det för diegetiska sajter?

Jag tänker inte avslöja alla sajter som finns tillgängliga. En del är hemliga och kan endast hittas genom att leta på rätt ställe, andra återfinns genom adresser i diverse moduler.

In the Dark. In the Dark är en wiki som diskuterar det övernaturliga i Bortoms värld. Den sköts av Nathan Traveller som tillsammans med wikins besökare samlar information om vad som verkligen finns i världen. Du kan själva skapa en karaktär i Bortoms värld som bidrar med information. Det är bara att skicka ett mejl till Nate.

Techgirlie. Techgirlie har anlänt till staden San Sebastian och verkar ha ett särskilt uppdrag att utföra där. Hon talar om att hon söker en man att förändra framtiden, men vem är mannen och vad kommer hennes vistelse i staden innebära?

Finns det annat diegetiskt material?

Ja, det finns det. Ett exempel på sådant kan vara mejladresser.

Varför diegetiskt material?

För att jag tycker det är en bra idé med att låta ramarna för Bortom expandera och omfatta området utanför vad som finns tryck eller publicerat i PDF-format. Det är också något som kan hjälpa till att skapa en dynamisk värld och andra möjligheten att bidra till världen om de vill.