En februarimorgon 2050 attackerades världen av en okänd fiende. Mellanöstern förvandlades till en enorm radioaktiv zon. FN-länderna käbblade internt och det stod tidigt klart att de inte var till någon hjälp. Det var så alliansen mellan Kina, Ryssland och Storbritannien började. Alliansen satte ihop en grupp av personer med vitt skilda bakgrund och personligheter men med ett gemensamt mål: att ta reda på vilka som låg bakom terrordådet och att stoppa dem. Det var början på resan för de ikoniska hjältarna.

Följ med på ett äventyr som utspelar sig mellan händelserna i Bortom: Lögnens slöja och Leviathan. Skuggstaten skildrar en grupps utredningar av en fiende som sysslar med global terrorism som förändrar världen. Berättelsen gör nedslag vid tre separata tillfällen under årets gång i gruppens jakt på fienden.

Nedan presenteras de ikoniska hjältarna som utreder den mystiska terroristorganisationen som sätter skräck i världen. Deras resa kommer att bli mytomspunnen och deras namn är historiska i Leviathan. Karaktärsbilderna är målade av Jimmy Jacobsson.

Captain Kelly Hawthorne

Det första intrycket Kelly ger är en naturlig ledare som är lätt att lyssna på och förstå. Hon har en mjuk, om än bestämd, framtoning som inte alls får henne att verka som ett hot. Eftersom Kelly ofta är i officiell kapacitet ser hon alltid till att vara proper och bär vanligen den militära uniformen som numera används inom den brittiska flottan. Hon föredrar att ha sitt långa blonda hår utsläppt om det är praktiskt möjligt. Den brittiska dialekten hon talar med är stark och hennes röst har ett stort omfång: från mjuk och vänlig som skapar förtroende till en hög, skarp röst som skär igenom ett stridstumult.

Kelly är en otroligt varm människa, trots de saker hon upplevt genom sitt liv. Hon sätter plikten framför sina egna behov, men älskar sin dotter över sitt eget liv. Många föräldrar säger att de skulle dö för sitt barn, men Kelly skulle inte ens tveka att göra det.

Commander Remington ”Remy” Velnor

Det är svårt att placera Remy i en typisk nationalitet, utan det enklaste är att enbart nöja sig med att säga att han har ett europeiskt utseende. Han har en ganska reslig hållning och utstrålar ett lugn, vilket gör att folk i hans närhet antingen känner sig trygga (vänner) eller illa till mods (fiender). Remy är alltid eftertänksam och väljer sina ord väl, samtidigt som han ofta inte verkar säga allt som han vet. Det skapar lätt en mystisk känsla hos andra personer, som ytterligare förstärks av att Remy varit med om mycket och fått både erfarenhet och känner till mycket rykten som andra inte känner till.

Remy går nästan alltid omkring i sin uniform och föredrar att göra det även på fritiden, bortsett från då han är tvungen att lämna hamnområdet och reglementet kräver det. På överkroppen har han många olika tatueringar i form av tecken och symboler från det grekiska alfabetet och kulturen.

Anatoly Pavlov

Anatoly utstrålar ett respektingivande och karismatisk uttryck, alltid redo att erbjuda ett diplomatiskt leende och ett charmerande sätt. Han går ofta klädd i en svart kostym och vit skjorta, som döljs under en lång mörkgrå rock med hög krage. Anatoly har inte ett typiskt militärt utseende utan ser snarare ut som en affärsman. Det har gjort att fler än en person har misstagit honom för harmlös, vilket varit ett dödligt misstag. Han är nämligen vältränad och en expert på avsluta sina fienders liv då han väl påbörjar en strid. Trots sin dödlighet i strid föredrar Anatoly dock att använda sin egen charm som skarpaste vapnet. Våld är alltid den svages förste utväg.

Liu An

An är ganska kort (runt 150 cm) och har en ganska späd kropp i övrigt, men ger inte något intryck av att vara svag på något sätt. Istället ger hon ett intryck av att vara segsliten och ha skinn på näsan. Det här stärks av hennes sätt att snacka, då hon svär som en borstbindare och inte på något sätt är en fin flicka. Håret hålls ofta uppsatt i en svans och ofta är hon lite skitig av olja och smuts från hennes arbete som mekaniker.

Hon bär ofta väldigt slitstarka mekanikkläder med verktygsbälte som snabbt låter henne mickla och skruva på saker som behöver repareras.

Kathryn Wagner

Kathryn har en ganska blek hy och bränner sig väldigt lätt då hon är ute i solen. Hon är något längre än den genomsnittliga kvinnan och har tack vare från hennes ridande fått en ganska välbyggd kropp. Överlag kan Kathryn bäst beskrivas som alldaglig och sticker inte alls ut i en folkmassa. Kanske verkar hon något mer ängslig då man verkligen studerar henne närmare, men inte på ett överväldigande sätt. Kathryn har ett långt hår som alltid hålls flätad och uppsatt i en hårknut. Hon trivs bäst i alldagliga kläder, men har särskilt förkärlek för röda polotröjor och mörka jeans. I sitt laboratorium bär Kathryn alltid sin vita forskarrock, vilket hjälper henne att fokusera i sitt arbete.

Lee Ng

Första intrycket man får av Ng är att han är en avslappnad och lugn individ, men det intrycket kan lätt försvinna då han öppnar munnen. Han pratar. Alltid. Det blir liksom aldrig tyst. Tack och lov är Ng en rätt skön lirare som alltid finns där för att peppa och lyfta upp folk, istället för att framhäva sig själv och trycka ned andra. Under tiden han befann sig i fängelset höll han sig i god form och det syns på hans atletiska kropp För att se rätt så vig och atletisk ut, är Ng ändå en person som ser rätt så ordinär ut. Han är folkets man och bär inte några pråliga saker på sig som utmärker honom, utan har rätt vardagliga kläder.

Dr Sasja Krupin


Sasja har alltid varit speciell. Hen föddes som hermafrodit. Det präglade Sasja ganska hårt under uppfostran, eftersom hen lekte med dockor såväl som bilar, hade tebjudningar med dockor samtidigt som hen lekte krig ute med de andra barnen. Föräldrarna höll hen medveten om båda sidorna för att hens könsidentitet inte skulle bli begränsad. Föräldrarna försökte uppmuntra henne till att välja ett kön då hen blev äldre, men Sasja vägrade. Hen var övertygad om att det skulle begränsa hen till de binära könens stereotyper. Sasja hade fått det bästa av båda världarna och tänkte inte ge upp det, inte ens för att göra sitt liv enklare. Tonåren blev emellertid ett helvete: mobbning, utfrysning, misshandel. Föräldrarna var förkrossade varje gång de kallades till skolan för att höra om mobbningen eller då de blev tvungen att besöka sjukhuset för det senaste överfallet på Sasja för hen var ”konstig”. Det krossade föräldrarnas hjärta, men inte Sasja. Snarare verkade hon bli starkare för varje gång hen blev tråkad för vem hen var. Hen fann styrka i sig själv genom andras svaghet.

Jodie Chance

Jodie är en myndig kvinna med ett självsäkert förtroende som verkar orubblig. Kroppen är i god fysik och verkar inte vara typen som gömmer sig bakom sitt konsultjobb för att slippa fysisk träning. Tvärtom verkar hon väldigt mån om att hålla sig vältränad för att stimulera sin tankeverksamhet. De bruna ögonen har en alert blick och tillsammans med det eftertänksamma ansiktsuttrycket, ger intrycket av att Jodie är väldigt klipsk och inte säger något ogenomtänkt. För den som är väldigt uppmärksam kan man ana att Jodie sett och upplevt mycket sorg, men ändå lyckats lägga det bakom sig.