Sawyer spanade framåt genom den tilltagande vinden och längre fram skymtade ruinerna. De skulle hinna dit innan vinden blev till en storm. Han vände sig om och meddelade sina tre reskamrater att snabba på. Ethan behövde han förstås inte säga någonting till, denne var vältränad och hade inga problem att hålla hans tempo. Värre var det för de två andra. Deena lyckades nästan hålla jämna steg, men det var snarare för hennes envishet. Joshua däremot gick det tungt för. Han var en akademiker och borde egentligen inte vara ute i fältet. Fast å andra sidan, vem kunde anklaga honom?

Anledningen de var här ute var för att de sökte efter sin vän Emma. Någon hade kidnappat henne och fört henne till Saharas sandöken. Men vilka låg bakom det och varför? Förhoppningsvis skulle de få svaren nu när de närmade sig platsen dit spåren efter Emma ledde…

PRESENTATION

Skärvor av liv är ett övernaturligt problemlösarscenario. Karaktärerna anländer till en gammal ruinstad i jakten på den försvunna Emma. Det visar sig att Emmas kidnappning har förgreningar långt tillbaka i det förflutna. Men frågan är för vilket syfte?

Karaktärerna får, bit för bit, reda på allt mer om bakgrunden till kidnappningen under scenariot. Kan de med informationen inse sanningen bakom kidnappningen och rädda henne?

INFORMATION

Skärvor av liv är en fristående fortsättning på tidigare års berättelser på GothCon. Med fristående fortsättning menas att berättelsen knyter an till en del element från tidigare berättelser, men att det går att spela utan dem.

Berättelsen är tänkt för fyra aktörer och kan spelas utan några som helst förkunskaper.

Det finns ett tema komponerat till berättelsen av Carl Odhnoff. Tryck på länken för att ladda hem A Crypt in the Night.

KARAKTÄRERNA

Nedan presenteras de fyra karaktärerna i Skärvor av liv.Deena

Deena Scott

Deena är den livsglada och utåtriktade flickan som besitter förmågan att smälta in i vilken folkgrupp som helst.

Hennes älskade Emma är nu försvunnen och saknaden är stor. Hon hoppas att de skall finna Emma så att deras kärlek åter kan förenas.

Deena är även halvsyster till Joshua.

Ethan WillisEthan

Ethan hade en gång i tiden en lysande framtid som atlet, men valde att lämna den bakom sig då han stoppade mobbningen av Joshua och blev relegerad på köpet.

För Ethan finns inget viktigare än vänskap.

Han har känt Emma under lång tid och står kanske närmare henne än någon annan. De är födda och uppväxta tillsammans, nästan som om de vore broder och syster.

Joshua Peters Joshua

Innan Ethan satte stopp för mobbningen var Joshua mycket tillbakadragen, men nu efteråt har han sakta växt ur sin blyghet.

Nu talar han med större auktoritet då han känner till något – och hans akademiskt lagda sinne känner till en hel del.

Emma var en god vän till Joshua och tillsammans med de andra ger han sig iväg för att finna henne.

Joshua är även Deenas halvbror.

SawyerSawyer

Sawyers förflutna är till stor del dolt i skuggor, men rykten säger att han arbetade med hemliga operationer för militären innan han svek dem.

Tillsammans med de tre vännerna har han nu begett sig ut på jakten efter Emma.

Genom hans kunnande har de äntligen gruppen fått upp ett spår efter henne och de närmar sig nu platsen där hon skall hållas fången.

Bilderna är tecknade av Linda Nilsson.